Průvodce výběrem legín

Podle čeho vybrat ty "pravé" Dhaara legíny? 

Koukáš po dokonalých legínách do svého šatníku? Příjemné, jako bys je ani neměla na sobě? Jo, dokonalé legíny existují!! Vytvořily průvodce všemi typy legín, které najdeš na našem e-shopu. Provedeme tě jednotlivými typy, poradíme ti, podle čeho vybrat správnou velikost a jak se o legíny starat. Alespoň takhle ti můžeme ulehčit výběr, než se pustíš do volby barev. Dhaara nabízí opravdu širokou paletu barevných možností. Černá je klasika, ale nezůstávej jenom u ní a pusť se do něčeho odvážnějšího. Vyber si své dokonalé legíny, které tě budou doprovázet vždy a všude! 

V čem jsou Dhaara legíny unikátní? 

Materiál všech našich typů legín je elastický, lehký a prodyšný. Skvěle se hodí na velkou škálu pohybových aktivit jako je jóga, pilates, ale taky silový trénink a běh. Navíc nabízíme legíny i v zateplené verzi pro maximální komfort i v zimě. Počet a umístění švů jsme zredukovali na minimum! Co to pro tebe znamená? Legíny se ti nebudou zařezávat v klíně a dodají ti elegantní šmrnc, takže se v nich nemusíš stydět vyrazit ani do města nebo do kanclu.

Průvodce výběrem legín

Jak vybrat legíny krok po kroku

  • Za jakým účelem legíny kupuješ? Podle aktivity vyber i vhodný materiál!
  • Na velikosti záleží - velikosti odpovídají konfekčním velikostem.
  • Proč volíme 7/8 střih a vysoký pas?

Krok č. 1

Je dobré orientovat se při výběru legín nejčastější aktivitou, kterou v nich zamýšlíš provádět a podle toho zvolit i materiál! 

🖤Active je pevný polyester, má velmi dobrou kompresi a je díky tomu vhodný na sporty, kde dochází k častým mikrootřesům a rychlejší svalové únavě.

🖤Active warm je zateplený polyester vhodný na dynamické sporty v chladném počasí.

🖤Light je lehký polyamid, na letní dny, příjemně chladí, vhodný na klidnější aktivity, celodenní nošení.

🖤Soft je velmi hebký a flexibilní nylon, výhody: rychle schne a dobře odvádí pot, extra pohodlné na cvičení i celodenní nošení.

🖤Hug je mírně kompresní nylon, kompromis mezi Active a Soft, střední komprese a maximální komfort.

Krok č. 2 

Na velikosti záleží! Velikosti legín odpovídají běžným konfekčním velikostem. Pokud váháš mezi dvěma velikostmi, raději sáhni po té menší z nich. Legíny jsou díky svému materiálu elastické a snadno se ti přizpůsobí. Větší legíny by naopak nemusely dobře držet a během pohybu by mohly sklouzávat z boků dolů. 

Krok č. 3

Proč neděláme pouze klasicky dlouhé legíny, ale raději volíme 7/8 střih? Tento střih volíme záměrně, nejenom, že je šik, ale taky ti vizuálně prodlouží nohy. Pokud bys přece jen toužila po dlouhé variantě, i ty na našem e-shopu najdeš. Jsou to například černé klasiky,  legíny typu ACTIVE nebo legíny v zateplené variantě warm. 

Zároveň všechny varianty mají vysoký pas, který vytvaruje i kritická místa postavy a podtrhne ženské křivky. Navíc to má i funkční význam, legíny ti při pohybu nebudou z pasu sjíždět dolů a tvoje bedra jistě ocení, že budou hezky v teple.

Legíny SOFT Seamless

Legíny SOFT Seamless u nás najdeš ve dvou variantách - Soft a Soft Ultralight (s nejnižší gramáží na letní dny). Svých střihem zaručují absolutní no camel toe. Jsou ze všech legín nejtenčí, mají nejmenší gramáž látky. Zajistí ti prodyšnost, lehkost, a zároveň ti při pohybu nebudou sjíždět z boků, díky svému materiálu. Zajistí komfort i v horkých letních dnech nebo je využiješ v zimě na lekci hot jógy.

🌈Jak vidíš na obrázku, barevných kombinací je nespočet, můžeš si tak s outfitem opravdu vyhrát!

Průvodce výběrem legín

Legíny SOFT Amaze

Revoluční střih legínů SOFT Amaze s bezešvým předním dílem ti zaručí, že se legíny v klíně nezařezávají. Oproti typu SOFT Seamless mají tyto legíny zesílené švy po vnitřních stranách nohavic. Materiál má vyšší gramáž, to aby tě podržely při jakékoliv i náročnější sportovní aktivitě. Materiál je i tak nádherně jemný pro tvé maximální pohodlí. Celý rok ti poslouží na jógu, jakýkoliv workout, můžeš v nich taky vyběhnout do přírody nebo vylézt na skálu. Na e-shopu najdeš širokou škálu zajímavých barev. Mezi moje favoritky patří pastelově fialové CROCUS a průzračně modré LAGOON.

Legíny SOFT Air

Legíny SOFT Air z kolekce Elements jsou unikátní svým střihem pasu do tvaru písmene “V”. Takže pokud chceš něco neklasického a elegantního, sáhni po těchto! Důmyslně tak zvýrazní ženské křivky a vizuálně zúží pas. Vyber si ze 3 stylových barev - CAPPUCCINO, černých RAVEN nebo tmavě růžových CHERRY

Průvodce výběrem legín

Legíny Rib HUG

Legíny Rib HUG z nejnovější kolekce Limitless tě obejmou jako bavlnka. Nikde tě nebudou svírat a tlačit a zajistí ti pohyb bez limitů. Žebrovaným materiálem legín uděláš parádu na jakékoliv lekci. Pozor, gramáž látky těchto legín je o něco vyšší a celkový střih je užší, tím ti dodají mírnou kompresi. I tady sáhni po své konfekční velikosti nebo pokud si mezi číslováním vezmi o číslo menší aby ti legíny nesjížděly.

Vyber si z unikátních barev - zelenkavá SAGE, čoko CHOCO, černá ONYX.

Legíny SOFT Classic

Legíny SOFT Classic jsou takový základ, který ti nesmí doma chybět. Mají vyšší gramáž látky oproti variantě Seamless, takže pokud jsi víc háklivá na chlad nebo se jen těžko na lekci jógy zapotíš, tyhle legínky mohou být ty pravé pro tebe. 

Dají se využít i jako spodní vrstva v zimě pod jeany (osobně odzkoušeno👌).  Jsou taky skvělé na jarní a podzimní procházky do přírody nebo do města. Na e-shopu je můžeš najít i v dlouhé variantě nohavic v černé barvě BLACK - long.

Průvodce výběrem legín

Legíny SOFT Run Comfy

Legíny SOFT Run Comfy ti při běhu zaručí absolutní pohodlí. Nebudou tě tlačit na bříšku, protože mají vychytaný bezešvý přední díl v oblasti pasu. Zpevněná je pouze zadní část aby ti naopak při běhu nesjížděli z pasu dolů a nemusela ses obtěžovat neustálým popotahováním legín. Jsou z funkčního materiálu, ve kterém se nemusíš bát zapotit. Snadno odvádějí vlhkost a rychle schnou. U běhacích legín jsou u nás samozřejmostí kapsičky na mobil, klíče, sluchátka a další nezbytnosti. Odvaž se a sáhni po avokádově zelené barvě

Zateplené legíny ACTIVE warm

Se zateplenými legínami ACTIVE warm se nemusíš bát překračovat limity. Legíny jsou navržené a vyrobené přímo v Brně. Pečlivě jsme je otestovali, aby tě legíny mohly doprovázet v tvých  oblíbených zimních aktivitách jako jsou běžky, skialpy nebo běh. 

Materiál má vysoký vnitřní chloupek, který tě bude krásně hřát. U zateplené varianty jsou dlouhé nohavice samozřejmostí. 

Průvodce výběrem legín

Legíny ACTIVE

Legíny ACTIVE jsou přímo stvořené na běhání a na výšlapy. S těmito funkčními a zároveň stylovými legínami se určitě neztratíš v davu! Materiál tě mírně ochladí a zaručí ti perfektní kompresi lýtek, což je klíčové pro dosažení vrcholových výkonů. Buď připravená na každou sportovní výzvu! Bejby přece nebude sedět v koutě!!

Jak pečovat o legíny?

Úspěšně jsi prošla procesem výběru, máš doma naše legíny, které ti perfektně sedí a chceš, aby ti vydržely jako nové co nejdéle? Máme pro tebe několik rad, jak o ně pečovat. 

🖤 Všechny typy našich legín můžeš na pohodu hodit do pračky na 30°. Per je bez aviváže a ideálně naruby. Můžeš je dokonce i dát do sušičky na nízkou teplotu. Nebělit a nežehlit!

🖤Pokud leží legíny Soft delší dobu složené ve skříni, mohou se na nich objevit v místě skladu tmavší čáry - není to důvod k panice, pouze se položila jemná vlákna a nošením nebo praním tento efekt zase zmizí.

🖤Dej si pozor na kontakt legín s hrubými materiály . Může dojít k otěrům nebo vytažení nitek. Pokud se ti to stane a vlákna se náhodou při otěru zažmolkují, stačí použít odžmolkovač :) a tradá legíny máš zase jako nové!!

Článek je postaven na osobních zkušenostech celého týmu Dhaara, protože taháme ty legíny vždy a všude, jak jinak! Neváhej, rozhodně nebudeš litovat a legíny od Dhaary budeš milovat. V legínách můžeš být klidně celý den, jsou tak příjemné, jako bys je ani neměla na sobě. Takže, které to budou? Máš v tom víc jasno nebo jsme ti výběr ztížily a toužíš po všech? 😅 V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhej kontaktovat.

S láskou za tým Dhaara, 

Radka  🖤

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz