Cítíš, že je čas na změnu?

Čas na změnu

Dáváš si předsevzetí do nového roku? Je pro tebe nová stránka v kalendáři časem pro změnu? Nový rok vybízí k novým návykům a pozitivním změnám v životě. Není to však psané pravidlo, které bys nutně musela dodržet. Zkus si nacítit, kde se zrovna nacházíš a co s tebou opravdu rezonuje. A pokud cítíš, že je ten pravý čas, vykroč k lepší verzi sebe sama. Malé změny, které jsi schopná opravdu dodržet, dělají ten největší rozdíl. Často si bereme příliš velké sousto a proto nejsme schopni novoroční předsevzetí udržet dýl jak do konce ledna. Na následujících řádcích se dozvíš pár tipů a triků, jak se změnou ve svém životě začít.

Jak a čím vůbec začít?

Udělej si chvilku pro sebe. Posaď se, zavři oči a naciť se na sebe. Na pomoc si můžeš vzít blok a tužku nebo svůj diář a napsat si pár reálných bodů, na které se chceš v následujícím období zaměřit. Vyber si něco s čím můžeš začít hned, jednoduchou věc, ze které budeš mít radost. Důležité je udělat první jednoduchý krok na cestě k úspěchu. Postupně přidávej další body ze svého seznamu a zařazuj je do svých denních rutin.

Ins and Outs 

Pokud jsi ta, která si ráda dělá seznamy, tak tohle je něco pro tebe. Napiš si svoje “Ins”, 5 jednoduchých věcí/aktivit/návyků, které bys do svého života chtěla přidat. Oproti tomu si poznamenej svoje “Outs”, 5 věcí, které chceš ze svého života vypustit. Zaměř se na svoje zdraví, mentální pohodu a fyzickou aktivitu. Nezapomeň na balanc a odpočinek.

Ráno dělá den

Nejsem úplně ranní ptáče, ale vždycky, když si splním svoji ranní rutinu, tak se celý den cítím skvěle. Asi ne nadarmo se říká, že ráno dělá den. Najdi si tu svoji. Pokud jsi ráno bez energie, možná pomůže vlažná sprcha, lehké protažení nebo krátká procházka na čerstvém vzduchu. Dej si ráno chviličku pro sebe a neopomíjej vyváženou snídani. Já jsem začala upřednostňovat slanou vybalancovanou snídani, kterou občas zakončuji sladkou tečkou ke kafíčku. 

☆ Pro více takových tipů sleduj IG dhaaracz, o který se stará naše úžasná Domi.     

Nesnaž se být lineární

Milá ženo, nesnaž se být lineární. Plyneme v cyklech. Jednou jsi s energií nahoře a jednou dole. A tak je to v pořádku. Poslouchej svoje tělo a pokud jsi zrovna v období menstruace nebo těsně před ní, hodí se zpomalit a odpočívat. Když v tomto období budeš šetřit svou energii, vrátíš se po jeho dokončení zregenerovaná, silnější a vitálnější. Takže pokud je tvojí oblastí změny víc se pohybovat, chodit do fitka nebo začít s jógou, neopomíjej svoji cykličnost a zařaď do svého režimu i řádný odpočinek, když je to potřeba.

Jsme v tom s Tebou ženo! Nezapomeň, že jakoukoliv změnu ve svém životě uděláš, měla by ti přinášet více radostí než starostí. 

Za tým Dhaara, 

s láskou Radka ♡

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz