7 tipů jak si udržet novoroční předsevzetí

Jak si udržet novoroční předsevzetí?

Přemýšlíš, jak si vystavět novoroční předsevzetí, abys ho byla schopná splnit? Přinášíme ti 7 tipů, které i nám pomáhají ve vytyčených cílech nejen na nový rok, ale po celý rok. Často totiž chceme okamžité a nerealistické výsledky a po chvilce ztratíme odhodlání a motivaci. Nebo prostě jen přepálíme start. Dozvíš se, jak si svoje přání zformulovat a jaké kroky podniknout na cestě abys dosáhla svého výsledku. Udrž si nadšení a odhodlání. Nezapomeň, že právě ta cesta je cíl a měla by tě naplňovat a bavit. Nech, ať je rok 2024 tím přelomovým rokem, kdy na sebe budeš náležitě pyšná!

2. Malé kroky k velkému cíli

Napiš si také přesné kroky, jak svého cíle chceš dosáhnout. Malé krůčky k velkému cíli ti pomůžou nevzdat se hned na začátku. Raději si vystavěj malé cíle, které budeš schopna dodržet vzhledem k tvému dennímu režimu a volnému času. 

Představ si, že ses rozhodla začít chodit do posilovny nebo na lekce jógy. Taky nezačneš dřepovat 60 kilo nebo hned stojkou na rukách. Akorát by ses zranila a na činku bys už v životě nesáhla. Začni něčím malým a dosažitelným, co ti bude dělat radost a chuť pokračovat dál. Často totiž přepálíme start a to nás tak akorát vyčerpá a demotivuje.

Tip od Dhaary: Pozoruj během svého dalšího cyklu, kdy máš plno energie, kdy se cítíš kreativní, kdy naopak vnímáš více stresu a potřebu odpočívat. Napiš si svoje postřehy do diáře a podle toho rozplánuj svůj další měsíc. Na plánování můžeš zvolit metodu Bullet journal, kterou jsem zmiňovala v předchozím článku.

4. Udrž si motivaci 

Pravidlo č. 1 při udržení motivace je zjistit, co nás vlastně na začátku motivuje ke změně. Pokud jsou to sociální sítě nebo chceme uznání od našeho okolí, tak už to je začátek konce. Klíčem k vytvrvání je najít hlubší smysl a vášeň na cestě k dosažení svého cíle. Pokud máš to, co tě motivuje sepsané na papíře, měj to na dosah ruky, aby sis vždycky mohla připomenout, proč jsi začala. 

Tip od Dhaary: Skvěle se ti bude cvičit v outfitu, ve kterém ti bude nanejvýš příjemně a budeš se cítit svá. Vyzkoušej legíny Soft AMAZE LAGOON, které tě překvapí svou jemností. 

5. Visual board

Pravidelně se za svoje úspěchy odměňuj. Neustále si připomínej, co tě na začátku motivovalo se pustit do změny. Můžeš si vytvořit taky vlastní “visual board” neboli vizuální nástěnku, kam si můžeš dát obrázky, citáty, fotky atd., které ti budou na tvé cestě za lepším já vizuálně připomínat tvoje sny a cíle. 

7. Od předsevzetí k novému návyku

Nové návyky se nestanou zaběhnutou rutinou jen tak přes noc. Měj sama se sebou trpělivost. Pokud se ti něco nepodaří dodržet jeden den, nevzdávej to.Dovol si pauzu a salší den znovu naskoč do procesu. Taky si všimni svých myšlenek, které ti brání v cestě k úspěchu. Udělat opravdovou změnu ve svém životě vyžaduje udělat změnu taky ve svém mindsetu. Pozoruj, jaké myšlenky nebo myšlenkové vzorce brání tvému rozvoji. Jaké základní přesvědčení je potřeba změnit, abys dosáhla svého cíle a změny se staly nedílnou součástí tvého každodenního života?

Tip od Dhaary: Na cestě za úspěchem by se ti mohl hodit tip na knihu. Už jsi četla Atomové návyky? Kniha hovoří o tom, jak změnit své návyky pomocí drobných a vytrvalých krůčků.

Možná si říkáš, jednou ten den přijde, přijde čas na změnu. Jednou se do toho pustím, až přijde ten správný čas, až si na to udělám čas. Na nic nečekej, čas neustále běží a mohlo by se stát, že ten “správný” den nikdy nepřijde. Nemusíš být 100% a perfektní. Pamatuj, že i malé kroky dělají velké zázraky. Každý den je ten správný moment vykročit k lepšímu, zdravějšímu a šťastnějšímu já. 

Sdílej s námi na IG svoje úspěchy a inspiruj tak ostatní.

Za tým Dhaara, 

s láskou Radka

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz