5 tipů jak zvládnout Vánoce

5 tipů jak zvládnout Vánoce

Už zbývá jen pár dnů do Vánoc. Období, které by mělo přinést chvilky radosti a pohody, ale většinou je tomu přesně naopak. Taky s tím bojuju. Neustálý shon, vánoční přípravy, kupování dárků, uklízení a do toho spousta cukroví a vánočních drinků s přáteli. Jak zvládnout stres ke konci roku, nerozhodit si o Vánocích náš pracně vybudovaný režim, mlsat cukroví chytře a svátky si užít na pohodu? Dala jsem dohromady pár tipů, Které Ti pomohou se aspoň trošku vyzenovat. 

Tip č. 2: Vyzenuj se 

Uvědom si, které věci tě teď momentálně opravdu stresují. Můžeš si vypsat list těchto věcí na papír a uvědomit si, které stresující činnosti můžeš lehce eliminovat. Je něco, kvůli čemu se stresuješ zbytečně? Můžeš některé věci udělat jinak? Musíš to opravdu stihnout nebo počká něco z tvých úkolů až na leden? Potom vytvoř seznam věcí, které tě naopak uklidňují. Může to být pravidelná návštěva sauny, čtení knihy před spaním, meditace, cvičení, procházka zasněženou ulicí nebo prostě jen chvilka času pro sebe. Tak dosáhneš alespoň částečného snížení stresové zátěže.

Tip č. 3: Možná méně, ale pravidelně 

Pravidelný pohyb je další z dílků, který ti pomůže o Vánocích snížit stres a udržet se v kondici. Možná na pohyb nebude tolik času jako přes rok, ale stačí opravdu chvilka aby ses cítila skvěle. V bodu číslo 1 “Měj plán” si udělej v diáři čas na sebe a na pohyb. Možná to bude rychlá procházka, 20 minutová jóga nebo rychlé posilování klidně jen s vlastní vahou. Nejlépe zařaď pohyb hned po ránu aby ses nastartovala na celý den.

Jako motivace k pohybu ti skvěle poslouží taky jeden z našich outfitů. Vyzkoušej sportovní podprsenku Soft MOVE CARAMEL, legíny SEAMLESS MINT 7/8 nebo na ven zateplené legíny ACTIVE BEJBY.

Tip č. 4: Cukroví chytře 

Jak chytře na mlsání cukroví? Mám pro tebe dva hacky, které Ti pomůžou udržet se fit. Představ si, jak neodolatelně voní cukroví nachystané na stole. Pokaždé když projdeš, tak ti to nedá, si alespoň jeden kousek vzít. Ve své domácnosti to můžeš změnit. Měj cukroví pěkně nachystané ve spíži, ale vytáhni ho na stůl až po zdravé snídani nebo obědě. Tak si můžeš dopřát sladkého skoro bez výčitek a ocení to i tvůj krevní cukr. Pokud jsi zrovna na návštěvě, i tak zkus cukroví zařadit ideálně až na konec. 

Taky ti prozradím dva hacky, které můžeš zařadit před jakýmkoliv zdravím či nezdravím jídlem. Hack č. 1: Před každým jídlem vypij skleničku vody s lžičkou octa. Hack č. 2:  Začni svůj pokrm miskou zeleninového salátu nebo jakékoliv jiné syrové nebo dušené zeleniny. Tyto dva hacky sebou nachystej i na jakoukoliv návštěvu a můžeš do toho zapojit i kamarádky.   

5 tipů jak zvládnout Vánoce

Fit o Vánocích 

  • Začni sklenicí vody se lžičkou octa.
  • Potom si dej jakoukoliv zeleninu.
  • Hoď tam protein (maso, šunka, vajíčko sýr apod.).
  • Následují sacharidy (pečivo, těstoviny, rýže, brambory apod.).
  • A nakonec to nejsladší - tvoje oblíbené cukroví nebo snad drink?

 

Tip č. 5: Běž ven 

V rámci udržení se v pohybu a dobré náladě zařaď pravidelné procházky a denní světlo. Nezapomeň, že ráno dělá den. Běž na balkón nebo otevři okno a vystav se dennímu světlu. I při zatažené obloze tento trik funguje. Pomůže ti cítit víc energie během dne, udrží tvoje hormony v balancu a v noci si užiješ hlubší spánek. Dennímu světlu se vystavuj přes den co nejvíce. Stačí 15 - 20 min, které tě opravdu osvěží. Navíc to můžeš spojit právě s přirozený pohybem jako je procházka, která má ještě další benefity. Po jídle ti pomůže strávit a udržet hladinu krevního cukru v optimální hladině.

Přejeme Ti šťastné a vyzenované prožití vánočních svátků. Splň si svůj sen a konečně prožij Vánoce tak, jak opravdu chceš. Buď svojí vlastní prioritou. Hlavně, když něco nevyjde přesně podle tvých představ, tak si to nevyčítej. Držíme Ti palce! 

Za tým Dhaara s láskou,

❅ Radka ❅

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz