Čaj proti nachlazení

Jak na podzimní nachlazení?

Určitě to znáš, podzimní rýmička a nachlazení jdou ruku v ruce se změnou počasí. Když se venku ochladí, měj po ruce bylinky a koření, které tě prohřejí. Podělíme se s tebou o ověřený elixír ve formě čaje, který tě postaví na nohy. Navíc ti přivodí tu správnou podzimní atmosféru svojí vůní a chutí.  Čaj si připrav hned při prvních náznacích, že na tebe něco leze. Zachumlej se do deky a přečti si návod, jak jej jednoduše připravit. 🍂☕️

Zázvor

Zázvor je adept č.1 v boji proti nachlazení. Má antibakteriální, antivirové a protizánětlivé vlastnosti. Zbaví tě taky zahlenění při vlhkém kašli. Měj ho po ruce při nachlazení, zejména při infekci horních cest dýchacích.

Kardamom

Kardamom má protizánětlivé účinky. Užívá se při běžném nachlazení, kašli spojeném se zánětem průdušek, zvýšené teplotě při nachlazení, zánětech v ústní dutině a hltanu a také při zažívacích potížíš.

Kurkuma a černý pepř

Kurkuma obsahuje látku kurkumin, který v těle působí jako silný antioxidant. Má protizánětlivé a antibakteriální účinky, a ničí plísně. Proto aby se kurkumin dokázal vstřebat do krevního oběhu, je nezbytná látka piperin. Tuto látku obsahuje černý pepř a tvoří tak spolu s kurkumou nerozlučitelného parťáka! Piperin je jakousi vstupenkou pro kurkumin do krevního oběhu a zvyšuje jeho vstřebávání až o 2000 %.

Hřebíček

Hřebíček kořenný patří k nejstarším používaným druhům koření a přírodních léků. Je skvělým pomocníkem při studených končetinách. Pomůže ti rozproudit krev po celém těle. Taky posiluje dýchací systém, je dobrý při nachlazení.

 

Čaj se hodí, jak při prvních náznacích škrábání v krku, tak při už probíhajícím nachlazení. Výluh si udělej 3x denně, aby si urychlila uzdravení! Dej nám vědět, jak ti čaj chutnal a jaké jsou tvoje triky a tipy na první podzimní nachlazení. 

Už nezbývá nic jiného než si ho vychutnat v teploučku pod dekou... 

 

S láskou, 

Radka 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz